SEF 2021: Oheisohjelma
Bar Ö, Linnakatu 7, 20100 Turku. Vapaa pääsy!

 

PERJANTAINA 3.9.2021

Klo 18 AMPI:n lyhäreitä, osa 1
Klo 20 AMPI:n lyhäreitä, osa 2

Elokuvakoulu Academy of Moving People & Imagesin (AMPI) tuottamat sarjat tuovat uudenlaista näkökulmaa suomalaiseen elokuvaan. Koulu on suunnattu esimerkiksi turvapaikanhakijoille tai opiskelijoille. Koulussa saatetaan yhteen eri lähtökohdista ja taustoista Suomeen saapuvia. Samalla rakennetaan avointa, syrjinnästä vapaata ja monimuotoista elokuvantekoa.

Näytöksissä esitetään elokuvakoulun päättötöinä tehtyjä lyhytelokuvia vuosilta 2019 ja 2020. Näytöksissä vierailee myös elokuvien tekijöitä kertomassa töistään.
Huom! Elokuvien esitysjärjestys Ö: iltaklubilla ei ole välttämättä sama kuin alla lueteltuna, ja kukin elokuva esitetään yhden kerran vain jommassakummassa näytöksessä.

REMAINS (ohjaus Roxana Sadvokassova, 12 min)
Menetyksestä kertovassa elokuvassa Arman palaa kotiinsa äitinsä hautajaisiin, mutta kohtaakin sisarensa Kamillan, jolla on tuhkalaatikko repussaan.

DOG DAY (ohjaus Jelica Jerinić, 15 min)
Nuori koiranhoitaja joutuu erikoiseen tilanteeseen, kun kuolleen koiran omistaja esittää hänelle outoja pyyntöjä.

LEFTOVERS (ohjaus Shahi Derky, 11 min)
Uutta jääkaappia hankkiva syyrialaisnainen kohtaa eri taustoista ponnistaviin ihmisiin viipyilevässä ja koskettavassa lyhytelokuvassa.

PAPER PROMISES (ohjaus Uzair Amjad, 15 min)
Pakistanilainen pelisuunnittelun opiskelija työskentelee öisin Helsingissä lehdenjakajana yhteiskuntaan sopeutumisesta kertovassa lyhytelokuvassa.

LEONARDA: FLESH AIN’T WEAK (ohjaus Mariangela Pluchino, 15 min)
Omistushaluisesta äidistä kertova sarjamurhaajatarina, jossa vegaanisen saippuan valmistaja tekee mitä vain suojellakseen lastaan. Elokuva pohjautuu tosielämän sarjamurhaaja Leonarda Cianciullin tarinaan.

ALONELY (ohjaus Fiona Musanga, 9 min)
Menetyksestä kertovassa lyhytelokuvassa lapsensa menettänyt isä yrittää jatkaa elämäänsä.

FOG (ohjaus Aishe Vejdani, 9 min)
Turkmeeninainen kamppailee painajaisen ja toden välillä viettäessään mökkiviikonloppua Järvi-Suomessa suomalaisen aviomiehensä kanssa.

DEATH IN PARADISE (ohjaus Helena Aleksandrova, 15 min)
Nuori kirjailija Nina kohtaa loppuunmyydyssä teatterinäytöksessä vieraan menneisyydestä. Käännöstä samanaikaisesti yleisölle tekevän Ninan on luotettava kuulemaansa ymmärtääkseen, mitä ympärillä tapahtuu.

TALK TO ME, DANCE WITH ME, LET ME BE (ohjaus Saara Hasan, 13 min)
Elokuva mielenterveysongelmista kärsivän nuoren pyrkimyksestä saada elämänsä tasapainoon.

ABOUT THAT (ohjaus Taisya Ulyanova, 11 min)
Salailusta ja sen taakasta kertova elokuva Annista ja hänen salatusta suhteestaan lukiossa tunnettuun biseksuaali Collinsiin.

 

LAUANTAINA 4.9.2021

Klo 19

Jaan Kallio & Henrik Rothsten: RECONSTRUCTION (2017, 42 min)
Porilaisten pitkän linjan undergroundmuusikoiden nollabudjetilla tekemä kaupunki-elokuva, jonka improvisoidulla, freejazzia muistuttavalla soundtrackilla rumpuja soittaa Circlestä tuttu Jussi Lehtisalo.

HUOM! Valitettavasti Trivial Zeron keikka on peruuntunut mahdollisen korona-altistumisen takia. Pahoittelemme tilannetta!

Klo 20

TRIVIAL ZERO
Turkulaistaustaisten Jenny Mildin ja Jack Balancen Trivial Zero on yhdistelmä kokeellista musiikkia ja installaatiotaidetta. Yhtyeen juuret ovat videotaiteessa, ja kaksikko tunnetaan myös töistään turkulaisessa Videokaffe-mediataideryhmässä. Trivial Zeron keikat pohjautuvat improvisaatiolle ja itse rakennettujen soittimien käsitetaiteelle. Yhtye vannoo esitysten ainutkertaisuuteen ja on tunnettu siitä, että samaa keikkaa ei vedetä kahta kertaa. Yllätyksiä on tälläkin kertaa varmasti luvassa. Korvatulpat mukaan!