Jimi Tenor

Jimi Tenor (s. 1965) on tunnetuimpia suomalaisia muusikoita ulkomailla, monipuolinen instrumentalisti, joka seikkailee jazz-henkisistä äänikokeiluista afro- ja funk-vaikutteiseen tanssimusiikkiin eikä aikaile tehdä musiikkia elektronisestikaan. Tenor on myös taitava jazzhuilisti. Jimi Tenorin ura alkoi 1980-luvulla Shamans-yhtyeessä ja on sittemmin jatkunut laadukkaana tähän päivään saakka ja raivannut uraa uusille tekijöille.

Intohimoisena kokeilijana Tenor on tehnyt myös elokuvia, joista Sähkö The Movie (1995) on pisin ja tärkein tallentaessaan kokeellisen elektronisen musiikin skeneä 1990-luvun puolivälissä. Sähkö-levy-yhtiölle Tenor myös teki ensimmäiset soololevynsä.

 

Sami van ingen

Sami van Ingen (s. 1964) on suomalaisen kokeellisen elokuvan veteraaneja, 25 vuotta elokuvia, videoteoksia ja installaatioita tehnyt taiteilija, joka työskentelee useimmiten sattumanvaraisen, löydetyn materiaalin avulla. Van Ingen asuu nykyään Etelä-Savon Hankavaarassa. Hänen elokuviaan ovat mm. festivaalilla esitettävä Just One Kiss (2009), Stagecoach (2010), The Sequent of Hanna Ave. (2006) ja Days (2000).

 

Chrzu

Chrzu eli Christian Lindström (s. 1977) on turkulaisen animaatioelokuvan selkäranka, hauska ja monipuolinen ohjaaja, animaattori ja kuvataiteilija.

Chrzun filmografia alkaa vuoden 2002 Treevil-lyhäristä, joka voitti Tampereen lyhytelokuvajuhlilla Jameson Short Film Awardin. Chrzun tavaramerkkejä ovat anarkistinen huumori, sekatekniikka ja runsas roskaelokuvan tavaramerkistön viljely. Suomalaisen elokuvan festivaalilla näytettävä Nightsatan and the Loops of Doom on ohjaajansa ensimmäinen näytelmäelokuva.

 

Rauli Ylitalo

Rauli Ylitalo (s. 1983) valmistui keväällä 2012 Humanistisesta ammattikorkeakoulusta kulttuurituottajaksi ja on työskennellyt elokuva-alalla mm. markkinointikoordinaattorina Iron Skyn tuottaneella Blind Spot Picturesilla. Hän on toiminut vuodesta 2008 suomalaisen independent-elokuvan kattojärjestön Findie ry:n puheenjohtajana ja käynyt puhumassa findie-elokuvan puolesta lukuisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Festivaalilla esitetään Ylitalon ohjaama Rasvainen tiistai vuodelta 2013.

 

Petri Erkkilä

Petri Erkkilä (s. 1979) on kaikesta erikoisesta innostuva filmi- ja digitaalihullu, joka on toiminut aktiivisesti Turun elokuvakerhossa. Opiskelu Turun taideakatemiassa on vienyt hänet assistentiksi mm. Juha Wuolijoen Hella W -elokuvaan sekä leikkaajaksi Chrzun Nightsatan and the Loops of Doomiin. Erkkilä on festivaalilla näytettävän lopputyönsä lisäksi ohjannut myös elokuvan Plan IX (2011), joka nähtiin SEF:ssä viime vuonna.

 

Mies Mikkonen

Mies Mikkonen (s. 1984) on tullut tunnetuksi erittäin matalan ja erittäin korkean elokuvan rakastajana, joka yhdistää elokuvissaan eksploitaation ja taiteen piirteitä. Kumpaakin näkyy hänen lyhyessä elokuvassaan Gore War (2010), joka on näytetty SEF:ssä 2012. Mikkonen on luennoinut eksploitaatioelokuvan historiasta ja tyylikeinoista Turun taideakatemiassa ja nuorisotalo Vimmassa.

 

JURI NUMMELIN