Vuonna 2014 festivaali pidetään 2.-6.4.

Kiitos festivaalikävijöille, vapaaehtoisille ja vieraille vuoden 2013 festivaalista!

 

Tervetuloa Suomalaisen elokuvan festivaalille 10.–14.4.!

Ensimmäisen kerran vuonna 1992 Turussa järjestetty Suomalaisen elokuvan festivaali on edennyt nuoren aikuisen ikään. Järjestyksessään 22. SEF asettautuu tänä vuonna uuteen kotiin, kulttuuri- ja tapahtumakeskus Logomoon, jonka 120-paikkainen Move 2 -sali tarjoaa kelpo puitteet festivaalin pitoon.

Vanhemmasta ja vähän uudemmastakin kotimaisesta elokuvasta kiinnostuneita hemmotellaan tuttuun tapaan niin teemasarjoilla kuin myös yksittäisillä erikoisuuksilla ja näkemisen arvoisilla suomalaisilla elokuvilla.

Teemat

MannAaltWest-kooste-netpic
Vuoden 2013 Suomalaisen elokuvan festivaalin teemoja ovat ohjaaja Veikko Aaltonen, näyttelijä Pirkko Mannola, 80-vuotta täyttävän elokuvaneuvos Kari Uusitalon Carte Blanche -valinnat ja Suomi-western.

Aaltonen, Mannola ja Uusitalo vierailevat festivaalilla kertomassa ohjelmistoon valituista elokuvistaan. Hillittömän hilpeäänkin kotimaisten lännenelokuvien sarjaan liittyy oleellisena oheisena myös Länkkäriseminaari.

Mykkäelokuva​näytös

Pohjalaisia
Festivaalilla on vanhaan tapaan tarjolla myös säestetty mykkäelokuvanäytös, jossa tänä vuonna esitetään hiljattain restauroitu Pohjalaisia (1925).

Ohjelmistoon kuuluvista vanhimmista elokuvista kannattaa niin ikään huomioida Laveata tietä (1931), joka esitetään alkuperäisen ääniraitansa kanssa ensimmäistä kertaa julkisesti sitten 1930-luvun.

Uudet tekijät

Paola Suhonen - 7Heaven Love Ways
Uudempaa elokuvaa ja tekijäpolvea edustaa esimerkiksi Paola Suhonen, IvanaHelsinki-brändistään tunnettu muodin huippunimi. Suhonen vierailee festivaalilla elokuvansa 7 Heaven Love Ways (2012) näytöksessä.