(20.00) Tytöt tytöt tytöt

To 13.4. klo 20.00 Kino Diana

2022. Tuotanto: Citizen Jane Productions. Ohjaus: Alli Haapasalo. Käsikirjoitus: Ilona Ahti, Daniela Hakulinen. Pääosissa: Aamu Milonoff (Mimmi), Eleonoora Kauhanen (Rönkkö), Linnea Leino (Emma). Ensi-ilta: 14.4.2022. Pituus/kesto: 101 min. Ikäraja: K12. Esitysformaatti: DCP.


Alli Haapasalon toinen kokopitkä ohjaustyö Tytöt tytöt tytöt on elokuva kolmesta alle
parikymppisestä naisesta, jotka etsivät itseään saavutusten, rakkauden, seksuaalisuuden ja
ystävyyden kentillä.

Elokuva tarttuu päähenkilöidensä maailmaan heidän lähtökohdistaan. Se tarkastelee hetkeä
elämässä, jossa epävarmuus, kokeilunhalu ja kehollisuus kietoutuvat toisiinsa. Uskallanko sitoutua suhteeseen? Onko normaalia, etten koe seksuaalista tyydytystä? Voiko koko elämän lukita yhden tavoitteen ympärille?

Taustalta ei kuulu aikuisen ohjaavaa ääntä. Elokuva ei romantisoi eikä kauhistele vaan antaa
tyttöjen olla vapaasti tyttöjä. Uskaliaita, innokkaita ja rehellisiä. Kömpelöitä, epäkypsiä ja impulsiivisia. Se luo maailman, jossa seikkailu ja rajojen kokeilu on turvallista nuorille naisille. Teos ei pelottele tai luo varoittavia uhkakuvia. Me Too -aikakauden varjoissa siinä on eskapistista voimaa ja universaalia viehätystä.

Tytöt tytöt tytöt valittiin ensimmäisenä suomalaisen elokuvana Pohjois-Amerikan merkittävimpiin elokuvajuhliin kuuluvan Sundancen kilpasarjaan, josta se vei mukaansa parhaan elokuvan yleisöpalkinnon. Elokuva on ehtinyt kerätä runsaasti kiitosta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. (SB)