(16.00) Kohtaamisia

su 16.4. klo 16.00 Logomo, Kino-sali

Hjärtlinje. 2010. Tuotanto: Pystymetsä Oy. Ohjaus ja käsikirjoitus: Saara Cantell. Pääosissa: Anneli Sauli (Martta), Jenni Banerjee (Emmi), Johanna af Schultén (Anu), Rosa Salomaa (Noora). Ensi-ilta: 5.3.2010. Pituus/kesto: 2350 m / 85 min. Ikäraja: K7. Esitysformaatti: 35 mm.

Vieraana ohjaaja Saara Cantell.


Saara Cantellin toinen kokopitkä näytelmäelokuva Kohtaamisia on kertomus seitsemästä naisesta ja seitsemästä toisiaan sivuavasta tarinasta. Elämän pienien hetkien sisällä kasvaa kerroksittain avautuvia ihmiskuvia, joita yhdistävät salaisuudet, unelmat ja tehdyt päätökset.

Episodimaisten tarinoiden keskiössä on iäkäs isoäiti, tämän päihderiippuvainen tyttärentytär, itsenäisyyttä tavoitteleva teinityttö, menetyksen kokenut lääkäri sekä maahanmuuttajataustaiset hoitajat, jotka ovat saapuneet Suomeen etsimään parempaa tulevaisuutta.

Cantell tarkastelee elokuvassaan ihmisten välistä yhteyttä, joka rakentuu satunnaisissa kohtaamisissa, verenperimässä, luottamuksessa ja välittämisessä. Hetkissä piilee mahdollisuus muutokseen ja uuden löytämiseen. Tarkasti rajattu kamera tallentaa ihmiskasvot, joiden taakse kätkeytyy surua, onnea ja toivoa.

Toisiinsa kytkeytyvissä kohtaloissa paikantuvat naiseuden monet äänet. Niin yhteiset kuin yksityiset. Useilla festivaaleilla palkittu teos on yhtäaikaisesti myös tarkkarajainen otos 2000-luvun alun Suomesta, sen yhteiskunnallisesta ilmapiiristä ja moninaisista ihmiskuvista. (SB)